fbpx

KROMAD

Ærligt og lige til

FROKOST

ALT GODT FRA HAVET
SERVERES FRA kl. 12.00-16.00

 Sildeanretning med tre slags sild

Vores stegte sild i lage.
Langtidsmodnede marinerede sild og kryddersild fra Hirtshals.
Karrysalat med æbler, smilende æg, løg og kapersbær.
Hertil bagerens gode rugbrød smør og fedt.

115,-

Friskpaneret rødspættefilet

Med hjertesalat, friskrørt grov remoulade og citron.
Hertil bagerens gode rugbrød og smør

89,-

Friskpaneret rødspættefilet med pommes frites

Med hjertesalat, friskrørt grov remoulade og citron.

115,-

Håndpillede rejer

Med hjemmerørt mayonaise, smilende æg og tomater.
Hertil frisktbagt brød og smør.

115,-

Varmrøget laks

Fra Flyvefisken på Ebeltoft Havn
Med flødestuvet spinat, citron og friske krydderurter
Hertil frisktbagt brød og smør.

115,-

Stjerneskud

En stegt og en dampet rødspættefilet,
lækre saftige håndpillede rejer, hjertesalat og rød dressing
Serveret på ristet brød.

155,-

Fisketapas

Cremet krebsehalesalat med dild og kørvel,
koldrøget laks med æblesalat og flødepeberrod, stegte tigerrejer med aioli,
sprød fiskefilet med grov remoulade og citron,
lynstegt tun med mango, syltede rødløg, koriander og lime.
Hertil friskbagt brød og tapenader.

195,-

FROKOST

ALT GODT FRA LAND
SERVERES FRA kl. 12.00-16.00

Dagens platte

Marineret sild med karrysalat, fiskefilet med remoulade,
færøsk laks med syltede æbler, hønsesalat med bacon,
gode oste og rabarbertrifli
Hertil bagerens gode rugbrød.

179,-

Lidt men godt

Skagen-skinke med parmesan, røget andebryst med mangochutney,
røget mørbrad med flødepeberrod,
to slags pølse med surt og sylt, gode oste og sødt
Hertil friskbagt brød og tapenader.

179,-

Pariserbøf med det hele

Saftig hakket bøfkød på ristet brød
Hertil kapers, hjemmesyltede rødbeder,
peberrod, rå løg og æggeblomme
Hertil friskbagt brød og tapenader.

145,-

Peters klassiske burger

225 gram grillet oksebøf, ristet brioche bolle, cheddarost,
syltede rødløg, agurk, tomat, salat og sprødstegt bacon.
Sprøde pommes frittes og vores chilimayo.

145,-

Lækker clubsandwich

Saftigt kyllingebryst, ristet brød, karrydressing
syltede rødløg, agurk, tomat, salat og sprødstegt bacon
Sprøde pommes frittes og vores chilimayo.

145,-

Bondesalat

En skøn og mættende salat
med små nye kartofler vendt i Bornholmsk sennepsdressing,
grønne bønner, sprøde salater, friske krydderurter og grønt fra torvet
Hertil friskbagt brød og tapenader.

145,-

Børnemenu

Det er muligt at vælge imellem friskpaneret fiskefilet,
kokkens frikadeller eller pølser fra byens slagter.
Hertil pommes frites samt frisk frugt og grønt.

78,-

DESSERTER

SERVERES FRA kl. 12.00

Mellem Jyders chokoladekage

Lækker cremet chokoladekage i to lag, bagt helt uden mel.
Serveret med frisklavet vaniljeis, hindbærsylt

89,-

Hjemmelavet Daim iskage

På sprød mandelbund.
Hertil hindbærsylt og knasende pekannødder

89,-

Rabarber trifli

Sylt af syrlige rabarber, havreknas og luftigt råcreme.
På toppen friske bær.

89,-

Æblekage

Syrlige æbler fra haven, havreknas og
friskpisket flødeskum og ribsgele

89,-

Fem udvalgte gode danske oste

Serveret med appelsin syltede valnødder og gode oliven.
Hertil friskbagt brød og smør

125,-

VELKOMMEN

Restaurant Mellem Jyder er indrettet i en af de ældste ejendomme i Ebeltoft og kan skrive sin historie helt tilbage til 1610.
Selv om bygningen i dag ligger midt i byen er det oprindelig en landbrugsejendom men har siden huset så forskellige hverv som skole, toldbod og postkontor.

Sin fornemste periode havde bygningen i første halvdel af det 19. århundrede hvor den tjente som embedsbolig for distriktskirurg Neve, om hvem Ebeltoft har mange beretninger.

Efter Neve overtog skiftende håndværkerfamilier huset og en overgang var det også krostue i et af rummene. Op mod 1950 var bygningen stærkt forfalden og en sammenstyrtning nær, da redaktør Sven Hansen købte den i 1959. Efter en større restaurering indrettede han ”traktørstedet Mellem Jyder”, opkaldt efter hans dengang mangeårige fortællingsserie i Jyllands-Posten.

Hans bærende ide var, at den gamle bygning gennem sin indretning, sine møbler og billeder og mange antikviteter stilfærdigt og hyggeligt skulle fortælle om svundne tider og livsvilkår.
I 1972 overtog familien Lyster Poulsen forretningen og indrettede en egentlig restaurant, og op gennem tiden har tusindvis af gæster fra hele Verden nydt den særprægede
og hyggelige atmosfære.

Med respekt for svundne tider håber jeg, at De vil finde Dem tilrette i vore smukke og særprægede lokaler og midt i nutidens stress og jag finde et pusterum, mens De nyder et måltid mad, som vi tilbereder i respekt for ordentlige råvarer og godt køkkenhåndværk.

Velkommen og velbekomme
familien Vester Kjærgaard

 

Åbningstider

ALLE UGENS DAGE
fra 12.00-22.00

RESERVATIONER
Ring
(+45) 86 34 11 23

Selskaber

Større selskaber eller arrangementer?

Ring

(+45) 86 34 11 23

Eller send en mail til:

peter@mellemjyder.dk