AFTEN
Traditionel kromad
SOMMERMENU
BESTÅENDE AF 3 RETTER
(SERVERES FRA kl. 17.00)
FORRET
Varmrøget laks
fra Flyvefisken på Ebeltoft Havn
Med flødestuvet spinat, citron og friske krydderurter
Hertil friskbagt brød og tapenade.
HOVEDRET
Helstegt oksemørbrad
af superlækkert og 100% mørt australsk oksemørbrad
Serveres med sommerkål vendt med mormor dressing, stegte hvidløg,
langtidsbagte tomater og syltede rødløg. På toppen friske krydderurter
Hertil friskrørt sauce bearnaise og dagens kartoffel.
DESSERT
Rabarber trifli
Sylt af syrlige rabarber, havreknas og luftigt råcreme
På toppen friske bær.
2 retter 298,-
3 retter 345,-
VIN
Se vort udvalg af hvid, rød og rosé på vinkortet.
GLAS 69,- FLASKE 248,-
Har du allergier eller andre begrænsninger
i forhold til din kost,
kontakt venligst personalet.
FORRETTER
SERVERES FRA kl. 17.00
Varmrøget laks
Fra Flyvefisken på Ebeltoft Havn
Med flødestuvet spinat, citron og friske krydderurter
Hertil frisktbagt brød og smør.
115,-
Håndpillede rejer
Med hjemmerørt mayonaise, smilende æg og tomater.
Hertil frisktbagt brød og smør.
115,-
Gratineret gedeost
På bund af sprøde salater og bagte æbler,
honning og persillepesto samt røgede mandler
Hertil friskbagt brød og tapenader.
115,-
Carpaccio af okseinderlår
Tynde skiver af okse på en bund af Bornholmsk sennepsdressing,
toppet med god olivenolie, ristede pinjekerner,
friskrevet parmesan og sprøde salater
Hertil friskbagt brød og tapenader.
115,-
Bondesalat
En skøn og mættende salat
med små nye kartofler vendt i Bornholmsk sennepsdressing,
grønne bønner, sprøde salater, friske krydderurter og grønt fra torvet
Hertil friskbagt brød og tapenader.
145,-
Børnemenu
Det er muligt at vælge imellem friskpaneret fiskefilet,
kokkens frikadeller eller pølser fra byens slagter.
Hertil pommes frites samt frisk frugt og grønt.
78,-
VIN
Se vort udvalg af hvid, rød og rosé på vinkortet.
GLAS 69,- FLASKE 248,-
HOVEDRETTER
SERVERES FRA kl. 17.00
Dagens fisk
(spørg tjeneren)
Serveres på bygotto med syltede æbler, blomkål, svampe og squash
toppet med friske krydderurter
Hertil cremet fiskesaucer.
225,-
Friskfangede Strandbyspætter
Serveret med små nye kartofler, agurkesalat, persille og citron
Hertil smørsovs.
245,-
Mellem Jyders wienerschnitzel
”Den obligatoriske ret som aldrig forlader os”
Med brasede kartofler, grønne ærter
og ”wienerdreng” citron, peberrod og kapers
Hertil smørsovs.
215,-
Stegt unghane
Serveres med med sommerkål vendt med mormor dressing,
stegte hvidløg, langtidsbagte tomater og syltede rødløg.
På toppen friske krydderurter
Hertil cremet svampesauce og dagens kartoffel.
215,-
Steak af oksemørbrad
Det bedste stykke af mørbraden – super lækkert, mørt og smagfuldt
Serveres med sommerkål vendt med mormor dressing, stegte hvidløg,
langtidsbagte tomater og syltede rødløg. På toppen friske krydderurter
Hertil friskrørt sauce bearnaise og pommes frittes.
275,-
Bygotto
Denne ret laves vegansk
Perlebyg med syltede æbler, blomkål, svampe og squash,
toppet med friske krydderurter og syltede rødløg
198,-
DESSERTER
SERVERES FRA kl. 17.00
Mellem Jyders chokoladekage
Lækker cremet chokoladekage i to lag, bagt helt uden mel.
Serveret med frisklavet vaniljeis, hindbærsylt
89,-
Hjemmelavet Daim iskage
På sprød mandelbund
Hertil hindbærsylt og knasende pekannødder
89,-
Rabarber trifli
Sylt af syrlige rabarber, havreknas og luftigt råcreme.
På toppen friske bær.
89,-
Æblekage
Syrlige æbler fra haven, havreknas og
friskpisket flødeskum og ribsgele.
89,-
Fem udvalgte gode danske oste
Serveret med appelsin syltede valnødder og gode oliven
Hertil friskbagt brød og smør
125,-
KAFFE & SØDT
Friskmalet stempelkaffe
PR. PERSON 35,-
The fra Teepigs
PR. PERSON 35,-
Kransekage med nougat
PR. PERSON 35,-
Lun kringle
PR. PERSON 35,-
VELKOMMEN
Restaurant Mellem Jyder er indrettet i en af de ældste ejendomme i Ebeltoft og kan skrive sin historie helt tilbage til 1610.
Selv om bygningen i dag ligger midt i byen er det oprindelig en landbrugsejendom men har siden huset så forskellige hverv som skole, toldbod og postkontor.
Sin fornemste periode havde bygningen i første halvdel af det 19. århundrede hvor den tjente som embedsbolig for distriktskirurg Neve, om hvem Ebeltoft har mange beretninger.
Efter Neve overtog skiftende håndværkerfamilier huset og en overgang var det også krostue i et af rummene. Op mod 1950 var bygningen stærkt forfalden og en sammenstyrtning nær, da redaktør Sven Hansen købte den i 1959. Efter en større restaurering indrettede han ”traktørstedet Mellem Jyder”, opkaldt efter hans dengang mangeårige fortællingsserie i Jyllands-Posten.
Hans bærende ide var, at den gamle bygning gennem sin indretning, sine møbler og billeder og mange antikviteter stilfærdigt og hyggeligt skulle fortælle om svundne tider og livsvilkår.
I 1972 overtog familien Lyster Poulsen forretningen og indrettede en egentlig restaurant, og op gennem tiden har tusindvis af gæster fra hele Verden nydt den særprægede
og hyggelige atmosfære.
Med respekt for svundne tider håber jeg, at De vil finde Dem tilrette i vore smukke og særprægede lokaler og midt i nutidens stress og jag finde et pusterum, mens De nyder et måltid mad, som vi tilbereder i respekt for ordentlige råvarer og godt køkkenhåndværk.
Velkommen og velbekomme
familien Vester Kjærgaard

Åbningstider
ALLE UGENS DAGE
fra 12.00-22.00
RESERVATIONER
Ring
(+45) 86 34 11 23
Selskaber
Større selskaber eller arrangementer?
Ring
(+45) 86 34 11 23
Eller send en mail til: